Lies over mij

Lies Van Loo

zangcoach - stemcoach - logopediste - zangeres

Wie ben ik

Ik ben Lies Van Loo. Ik ben licentiaat in de logopedie, stem- en zangcoach en Universal Voice Teacher. Sinds 2011 werk ik mijn eigen praktijk Spraakzaam te Bredene. Sinds 2020 ben ik ook werkzaam in de stemkliniek van AZ Alma te Eeklo. Met passie voor de stem behandel ik er mensen met stemproblemen. Naast het behandelen van stemproblemen, coach ik ook sprekers en zangers naar hun ultieme doel, dit doe ik onder de naam ‘De Vocaliest’.

Opleiding

Lies met universal voice guideIk studeerde als logopediste af aan de Universiteit te Gent in 2009. In 2010 beëindigde ik er ook de specifieke lerarenopleiding. In 2013 studeerde ik af aan Thomas More te Antwerpen, waar ik de specialisatie stemstoornissen volgde.

Ik specialiseerde me eveneens in laryngeale manipulatie, de effectieve fysische behandeling om spierspanning te verminderen en de beweging van de gewrichten verbeteren. Ik behaalde hiervoor 2 certificaten en werd opgeleid door Jacob Lieberman (internationaal gekende osteopaat én psychotherapeut).

Om het effect van de laryngeale manipulatie te versterken volgde ik een opleiding ‘kinesiotaping’ aan de Arteveldehogeschool. Door het aanbrengen van de kinesiotape verbeteren we de spierfunctie, ondersteunen we de gewrichtsfunctie en kunnen we pijn dempen.

Gepassioneerd door muziek en zang volgde ik les op het Conservatorium van Oostende. Daarna verdiepte ik me in verschillende zangmethodes, o.a. Estill Voice Training, Complete Vocal Technique en tenslotte het Universal Voice System.

In 2017 behaalde ik de titels Universal Voice Singer en Universal Voice Master. In 2018 studeerde ik, als eerste Belg, af als Universal Voice Teacher.

Ik blijf up-to-date wat betreft wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de stem en blijf me continu verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen.